Blog Ale Uto

Jangan Sampai Membutohkan Diri Sendiri

"Yang dua orang lagi tu, tolonglah sedar diri dan tak payah nak tayang sangat kaki gajah tu," - 4 Artis Kena Kritik Teruk NetizenSELAIN menjadi gelanggang untuk tampil glamour dengan leretan gaun dan persalinan anggun, pertunjukan fesyen juga merupakan medan golongan selebriti untuk berlumba siapa tampil paling ‘meletop’.

Semasa pertunjukan fesyen dari pereka terkenal Alia Bastamam semalam, ramai selebriti wanita yang ‘hotties‘ menghadirkan diri.

Dalam ramai-ramai yang memenuhi barisan hadapan pentas peragaan, terdapat satu kelompok selebriti yang benar-benar mencuri tumpuan para jemputan. Nak tahu siapa?

Sudah tentulah ‘hot mama‘ Nabila Huda dan Dynas yang disertai jelitawan lain seperti Tasha Shilla, Sharifah Sakinah dan Marsha.

Melalui perkongsian gambar di laman Instagram, ramai terpegun dengan belahan pakaian Tasha Shilla yang mencecah paras peha, begitu juga ‘cleavage’ Nabila Huda.

Penampilan mereka yang seksi dan menggoda itu menerima pelbagai reaksi baik daripada tetamu majlis mahupun pengguna Instagram.

Biasalah, ada yang memuji penampilan kesemua artis terbabit dan pada masa sama, ada yang mengkritik kerana tampil terlalu berani dan mendedah.


Namun, pakaian seperti itu tidak sesuai dan bukan budaya orang Malaysia. Sebagai contoh, pakaian Marsha yang nampak kemas dan sopan. Tidak menonjolkan sebarang aset dirinya, berbanding dengan selebriti yang lain cuba berusaha keras untuk menunjukkan bahawa mereka seksi dan mengoda.

Tindakan yang terlalu 'berani' itu mengundang kritikan negatif dari netizen. 

"Tasha Shila pakailah macam mana pun, tetap nampak kampung girl. Yang dua orang lagi tu, tolonglah sedar diri dan tak payah nak tayang sangat kaki gajah tu," kata mereka di laman sosial.
0 Kaki Cili Padi ""Yang dua orang lagi tu, tolonglah sedar diri dan tak payah nak tayang sangat kaki gajah tu," - 4 Artis Kena Kritik Teruk Netizen"

 
Copyright © 2014 Blog Ale Uto - All Rights Reserved
Template By Catatan Info