Blog Ale Uto

Jangan Sampai Membutohkan Diri Sendiri

Akim Suka Masakan Pisang Raja Oleh StacySelain Stacy, sebenarnya wujud orang ketiga di dalam hubungan mereka namun menurut Akim Ahmad, ia bukan penghalang untuk terus mencintai kekasih hatinya itu. ‘Orang ketiga’ yang dimaksudkan tersebut ialah anak angkat kepada Stacy sendiri iaitu Bella Deluna Valentina.

BACA: Akim Ahmad: Soal Agama, Saya Serah Pada Stacy

Akim mengakui tiada langsung wujud perasaan cemburu terbit di hatinya setiap kali Stacy memberikan perhatian kepada Bella kerana beranggapan bahawa naluri keibuan yang ada pada Stacy perlu ada pada setiap wanita.

“Saya tidak pernah cemburu jika Stacy memberikan tumpuan kepada Bella kerana sememangnya ciri keibuan itu perlu ada. Saya menerima seadanya kehadiran Bella dan ia tidak mendatangkan masalah kepada saya. Bella juga memanggil saya dengan panggilan daddy”

“Salah satu kegemaran Bella adalah bermain kereta api di pusat membeli belah dan dia juga gemar bermain permainan di iPad. Biasalah budak-budak zaman sekarang memang terdedah dengan arus teknologi terkini,” kata Akim.

Selain itu, bagi Stacy pula, dia menceritakan rahsia bagaimana dirinya berjaya mencuri hati Akim iaitu melalui masakan

“Saya pun tak sangka berjaya menambat hati dia melalui masakan. Mulanya bila Akim beritahu dia suka makan pisang raja yang digoreng tanpa tepung dan disapu mentega, saya agak pelik. Dia menggelar masakan tersebut sebagai Janda Kelesa Pisang”

“Apabila siap, saya sendiri menggemari makanan itu dan tidak sangka mampu menyediakannya seperti yang disukai Akim,” katanya sambil memberitahu Akim juga pernah meminta Stacy untuk memasak juadah lain seperti tomyam dan sup kepada Berita Harian
0 Kaki Cili Padi "Akim Suka Masakan Pisang Raja Oleh Stacy"

 
Copyright © 2014 Blog Ale Uto - All Rights Reserved
Template By Catatan Info