Blog Ale Uto

Jangan Sampai Membutohkan Diri Sendiri

Cara Rawat Suami Yang MandulMasalah kepada suami mandul ini memerlukan teknik, petua dan cara rawatan suami mandul yang betul. Kadangkala masalah suami mandul ini menyebabkan suami isteri menjadi rungsing dan bingung. Namun kita harus positif dan bersangka baik kepada Allah. Setiap yang terjadi pasti ada hikmah dan kebaikannya. Kita disuruh untuk terus berusaha dan berdoa agar masalah suami mandul ini dapat di atasi dengan cara rawatan suami mandul yang betul dan berkesan.
Kadangkala kita cuba merawat dengan sesuatu cara rawatan suami mandul namun belum berhasil. Tetapi kita janganlah berputus asa dan berputus harap dengan bantuan Allah. Teruskan usaha kita merawat suami mandul dengan kaedah dan cara-cara lain pula. Mungkin dengan usaha dan rawatan suami mandul yang berterusan ini memberikan hasil yang positif dan membanggakan.
Antara tips, petua dan cara rawatan suami mandul yang boleh diamalkan oleh para suami ialah dengan perkara-perkara berikut dibawah ini. In sya Allah dengan cara ini memungkinkan kita mendapat zuriat dan cahaya mata lebih mudah dan berhasil
Petua Untuk Lelaki Mandul
1. Pakai seluar dalam yang longgar sahaja kerana seluar dalam ketat boleh menindas pembentukan benih-benih lelaki. Ia akan menyebabkan buah zakar anda melekat pada badan, yang mana sukatan suhunya adalah lebih panas daripada buah zakar.

Merawat Masalah Suami Dengan Seluar Dalam Emas Lelaki Ini !!!
2. Selepas pulang dari bekerja, rendam buah zakar dalam air sejuk sekurang-kurangnya 10 minit. Amalan ini dipercayai boleh meningkatkan bilangan benih.
3. Lakukan hubungan seks pada waktu isteri tengah subur. Ini penting, lebih-lebih lagi pada hari ke-14 selepas hari pertama datang bulan.
4. Berhenti merokok. Merokok menyebabkan 23% penurunan dalam pekatan sperma dan 13% kemerosotan dari segi pergerakan sperma.
5. Elakkan penggunaan pelincir faraj kerana kebanyakannya boleh menyebabkan keracunan sperma, terutamanya pada waktu-waktu subur wanita.
6. Bersenam seperti aerobik membantu meningkatkan penghasilan sperma yang meningkat.
7. Hindari suhu panas yang boleh menyebabkan pengeluaran sperma terjejas.
0 Kaki Cili Padi "Cara Rawat Suami Yang Mandul"

 
Copyright © 2014 Blog Ale Uto - All Rights Reserved
Template By Catatan Info