Blog Ale Uto

Jangan Sampai Membutohkan Diri Sendiri

6 SEBAB KAMI TAK SUKA AMRAN FANS

Walaupun Amran Fans ramai peminat, tetapi Amran Fans tetap mempunyai ‘haters’. Rupa-rupanya bukan semua ‘likers’ Amran Fans di Facebook adalah orang yang suka padanya,terdapat juga beberapa orang yang benci pada Amran Fans. Berikut adalah beberapa alasan mereka yang membenci Amran Fans.
1) Amran Tak Kacak.
Amran Tak Hensem
Jawapan ini diberikan oleh salah sorang jejaka kacak tetapi tidak seorang pun perempuan yang ‘melekat’ padanya. Keluh beliau “Ntah apalah yang perempuan neh batak sangat dengan Amran tuh, menyampah aku tengok, macam Bangla baru masuk Islam jer.” Ayat ini dikatakan oleh jejaka tersebut iaitu nama samaran beliau ‘Mr Forever Alone’.
2) Pengasas Kepada Perkataan-Perkataan Ofensif.

Tidak dinafikan, ayat-ayat yang tidak sopan menjadi viral kerana Amran. Contoh dua ayat yang menjadi ikutan adalah seperti ‘Lanjio’ dan ‘Ale Uto’. Tetapi dinafikan sekeras-kerasnya oleh beliau, kononnya ‘Lanjio’ bermaksud buah oren jenama ‘Malinjau’ manakala ‘Ale Uto’ bermaksud ‘I Love U Too’.
3) Bapa Yang Tidak Bertanggungjawab.
Qaseh
Amran mempunyai seorang anak bernama Qaseh yang diperoleh dari peraduan gores dan menang. Amran sendiri tidak menyangka, perkataan ‘Terima Qaseh’ bermaksud menerima Qaseh sebagai anaknya, anak tersebut kemudian dibiarkan tanpa penjagaan dan kasih sayang yang sepatutnya. Ekoran itu, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat telah mencadangkan Akta Kanak-Kanak 2001 diubah kepada Akta Kanak-Kanak 2015 untuk ibu bapa yang tidak bertanggungjawab seperti Amran.
4) Benci Awek Gemuk dan Hitam.
Awek Gemuk

Walaupun Amran seorang yang tak berapa nak putih, tetapi Amran seorang yang tidak menggemari perempuan gemuk dan hitam. Mungkin Amran pernah kecewa dengan seorang perempuan yang gemuk dan hitam seperti gambar diatas.
5) Jual T-Shirt Mahal.
Amran Fans T-Shirt Tak Cantik

Jika artikel sebelum ini, 6 Sebab Kami Sayang Amran Fans menyatakan yang Amran adalah seorang Admin berjiwa Likers, tetapi sebenarnya tidak lah sangat. Sengaja kami menambah point tersebut supaya cukup 6 point. Sebenarnya ramai yang tidak berpuas hati dengan Amran, antara keluhan Likers Marhaen tersebut adalah “Dah lah design dengan font macam ntah hape-hape, tapi nak jual T-Shirt standard harga macam Polo, Poyo betul dak Meran tuh” ujar Likers Marhaen tersebut, bukan kami yang cakap.
6) Tidak Faham Erti Troll/Sarcasm/Satire.
witty-sarcastic-ecards-12
Tidak kurang juga, golongan yang membenci Amran Fans adalah golongan yang tidak faham maksud kata-kata sinis dan seorang yang terlalu serius. Golongan ini adalah golongan yang otak kanannya sudah tidak berapa hendak berfungsi ataupun mungkin sudah ditarik nikmat kegembiraan dihatinya sebelum mati kerana tidak dapat menikmati nikmat kelakar, bergurau senda atau senang kata nikmat rasa bahagia didalam hati.
    0 Kaki Cili Padi "6 SEBAB KAMI TAK SUKA AMRAN FANS"

     
    Copyright © 2014 Blog Ale Uto - All Rights Reserved
    Template By Catatan Info