Blog Ale Uto

Jangan Sampai Membutohkan Diri Sendiri

(6 Gambar) Subhanallah! Gua Berwarna-Warni Yang Menakjubkan Di Rusia

gua1

gua2

gua3

gua4

gua5
Add caption

gua6


Adakah ini sekadar sebuah lukisan sahaja? Tidak sebenarnya. Gambar yang anda lihat ini sebenarnya adalah sebuah gua yang realitinya ia sememangnya wujud dan dikatakan terletak di negara Rusia. Gua ini ternyata nampak luar biasa dan menakjubkan.

Dengan keindahan gua yang berwarna warni mampu memikat sesiapa sahaja yang menatapnya. Ketulan yang anda dapat lihat dalam gua tersebut, adalah ketulan ais yang terbentuk . Bagaimana tindak balas itu boleh berlaku, boleh baca maklumat di bawah ini.

Terdapat gua ajaib di Rusia. Ia adalah gua ais semulajadi yang terukir oleh aliran air panas. Ais terperangkap ke siling gua mengeluarkan seperti cahaya ajaib. Ini sebenarnya adalah gua ais di Semenanjung Kamchatka Rusia. Semenanjung Kamchatka adalah semenanjung 1250 kilometer di Timur Jauh Rusia, dengan kawasan seluas kira-kira 270.000 km2 mengandungi gunung berapi Kamchatka, sebuah Tapak Warisan Dunia UNESCO.
Aliran aliran di bawah ais glasier dan telah terbentuk oleh air panas yang dikaitkan dengan gunung berapi Mutnovsky. Glasier lebur membolehkan cebisan cahaya matahari melalui untuk mewujudkan sebuah gua yang unik berwarna-warni.
Terdapat tiada stalaktit atau stalagmit di dalam gua. Walau bagaimanapun, siling gua  di Kamchatka, Rusia telah terbentuk daripada glasier beku. Percaya atau tidak, gua adalah lebih seperti air yang mengalir.
Air, angin, tekanan dan dipanaskan kepada ratusan darjah lava  telah membentuk keindahan yang menakjubkan gua, serupa dengan istana ais kisah dongeng Ratu Salji. Yang dipanaskan oleh air gunung berapi cair ais, membentuk terowong panjang dengan begitu nipis yang melalui mereka walaupun cahaya matahari menembusi peti besi. Penglihatan adalah seperti yang cantik kerana ia adalah amat menakjubkan.
0 Kaki Cili Padi "(6 Gambar) Subhanallah! Gua Berwarna-Warni Yang Menakjubkan Di Rusia"

 
Copyright © 2014 Blog Ale Uto - All Rights Reserved
Template By Catatan Info